Ruilwinkel

Lieve mensen, we gaan definitief stoppen.

We moeten dus definitief stoppen met de ruilwinkel in Nijmegen. Wat ons veel pijn doet, want ons hart lag erin. Maar na 3/4 jaar van alles proberen is ook bij ons de energie op. We hebben nu alles geprobeerd om subsidie of fondsen te krijgen, of een nieuwe ruimte. En dat is niet gelukt.

Onze opgeslagen inboedel moet eind april uit de opslag weg zijn. De inboedel zal verkocht worden. We hopen dat iemand er een leuk winkeltje mee kan openen, of gebruikt voor in een magazijn.

We zullen de winkel en de mensen die er kwamen heel erg gaan missen. We willen jullie allemaal bedanken voor de mooie tijd en het vertrouwen in ons.

Team Ruilwinkel Nijmegen

Waar ruilen geen huilen is!

NEE, WIJ STOPPEN NIET, WE WACHTEN OP EEN DOORSTART! HIER HOUDEN WIJ U OP DE HOOGTE VAN ALLE ONTWIKKELINGEN. DE STICHTING BLIJFT BESTAAN, ZODRA ER GELD IS GAAN WIJ DOOR OP EEN NIEUWE LOCATIE.

Laatste nieuws

Lege schappen, maakt een holle ruimte. We hopen dat we snel een nieuwe ruimte hebben, zodat u de schappen weer kan komen vullen.

CYMERA_20170708_005032
Een jaar in de Driesprong heeft ons veel geleerd. We hebben veel lieve mensen leren kennen. Dankzij jullie zijn wij zo hard gegroeid. Voor jullie vechten we ook door om zo snel mogelijk de ruilwinkel Nijmegen weer te openen. Maar nu eerst vakantie. We houden jullie van alle ontwikkelingen op de hoogte via onze Facebookpagina en onze website

Team Ruilwinkel Nijmegen

ruilwinkelnijmegen

Wat is een Ruilwinkel

In de Ruilwinkel Nijmegen staat niet geld maar de mens centraal. Door zonder geld te werken maak je mensen gelijk aan elkaar. Doordat de leden niet van elkaar weten wat zij in de portemonnee hebben ontstaan er mooie gesprekken en openheid. In de Ruilwinkel Secondhand Nijmegen speelt geld geen rol: alles draait om punten, punten verdienen en punten uitgeven. U brengt goederen in en krijgt daar punten voor. Van die punten kunt u goederen in de Ruilwinkel aanschaffen. Iedereen kan gebruiken maken van de Ruilwinkel. U kunt zich alleen in de winkel aan de balie inschrijven als lid. Breng uw legitimatie mee.

Tijdelijk geen inname van:

Momenteel geen inname van de volgende spullen:

 • Kleding/schoenen
 • Laarzen
 • Servies
 • Theelichtjes
 

 • Vazen en bloempotten
 • Knuffeldieren/poppen
 • Klein speelgoed
 • Kleine lijstjes
 • CD’s
 • Boeken
 • Kralenkettingen

Cadeautje van de Ruilwinkel
Als u zich inschrijft als lid van de Ruilwinkel, krijgt u van ons een waardebon met 15 punten cadeau. Deze waardebon kunt u bij uw eerste inbreng van goederen verzilveren. Als u zich inschrijft en meteen goederen inlevert krijgt u deze 15 punten meteen en kunt u ze meteen gebruiken.

Hoe werkt het

Goederen
Alleen goederen die u bijvoorbeeld in twee big shoppers en op de fiets mee kan nemen, kunnen worden ingebracht bij de ruilwinkel. Wij hanteren een lijst met standaard punten die u voor uw goederen krijgt. Goederen minder dan 10 punten worden meteen eigendom van de Ruilwinkel. Sommige goederen en goederen boven de 10 punten worden op uw lidnummer gezet. Pas als uw goederen op lidnummer worden meegenomen door een ander lid van de Ruilwinkel, wordt de opbrengst bijgeschreven op uw puntenrekening. Voor sommige goederen wordt in overleg met de medewerkers bepaald hoeveel punten ze moeten opbrengen. Deze worden dan op lidnummer ingenomen. Neemt u goederen mee dan worden de punten afgeschreven van uw puntenrekening. Het is alleen mogelijk om goederen mee te nemen als op uw puntenrekening voldoende punten staan.

Diensten
U kunt iets goed of u vindt iets leuk om te doen, bijvoorbeeld een taart bakken, een tuin onderhouden, sleutelen aan computers, wasgoed strijken, kleding verstellen, schilderen, knutselen. Of u hebt een hekel aan bepaalde werkzaamheden zoals ramen wassen, tuinieren, enz, u bent ergens niet zo goed in of u vindt het leuker om een klus met meer personen aan te pakken. Al deze en nog veel meer diensten kunnen geruild worden, zodat ze punten opleveren of kosten. Bij de Ruilwinkel hangt een whiteboard waar u uw diensten kunt aanbieden of om diensten kan vragen.

Ruilwinkel Secondhand Nijmegen werkt samen met, en naar het idee van Ruilwinkel Goes

Ruilwinkel Nijmegen is een initiatief van de Facebook verkoop groep Secondhand Nijmegen

 

Advertenties