Ruilwinkel

Waar ruilen geen huilen is!

NEE, WIJ STOPPEN NIET, WE WACHTEN OP EEN DOORSTART! HIER HOUDEN WIJ U OP DE HOOGTE VAN ALLE ONTWIKKELINGEN. DE STICHTING BLIJFT BESTAAN, ZODRA ER GELD IS GAAN WIJ DOOR OP EEN NIEUWE LOCATIE. MAAR OP ONZE HUIDIGE LOCATIE MOETEN WIJ STOPPEN PER 15 JULI.

Laatste nieuws

leegverkoop01

Beste leden van de Ruilwinkel Nijmegen,

Zoals jullie wellicht al gehoord hebben, is het voortbestaan van de Ruilwinkel Nijmegen op dit moment nog onzeker.

Wat wel zeker is, is dat wij uiterlijk 15 juli het pand moeten hebben verlaten omdat het gebouw afgebroken gaat worden en dat wij dan dus op straat staan. We hebben subsidie aangevraagd bij drie verschillende fondsen en de uitslag daarvan kan ook na 15 juli nog komen.

Daarom hebben we vanaf 19 juni tot en met 7 juli een leegverkoop. Tijdens deze dagen is iedereen, lid of geen lid, welkom. Je mag dan 5 artikelen gratis meenemen en voor elk volgend artikel kun je je resterende punten opmaken. Degene die geen punten meer hebben of geen lid zijn kunnen 5 gratis artikelen meenemen en elk volgend artikel kost dan 1 euro. Je mag je punten ook laten staan voor het geval wij een doorstart gaan maken, waar wij wel vanuit gaan.

In de week van 10 tot en met 14 juli krijgen de handelaren en opkopers de kans het restant op te halen. Wat daarna overblijft en nog goed is, zal gedoneerd worden aan goede doelen of gaat alsnog naar de DAR.

Zodra wij meer duidelijkheid hebben over ons voortbestaan, zullen wij dit via onze website, Facebookpagina, internet, de media en via e-mail laten weten.

Met vriendelijke groet,

Team Ruilwinkel Nijmegen

Bestaat de ruilwinkel Nijmegen nog wel na 1 juli?

Het zijn onzekere tijden voor de Ruilwinkel Nijmegen. Onze subsidieaanvraag bij de gemeente Nijmegen is afgewezen omdat er geen geld meer zit in het subsidiepotje. Dus zijn wij hard op zoek naar oplossingen. Het besluit van college van B&W klik hier

DE RUILWINKEL NIJMEGEN MOET BLIJVEN. TEKEN DE PETITIE ONLINE.
We doen alles wat in onze macht ligt om de ruilwinkel te laten bestaan. Wilt u uw steun laten zien teken dan de online petitie, of die in de winkel op de balie ligt.
Laat ook zien dat u de ruilwinkel een warm hart toedraagt, en wilt dat deze blijft bestaan.
Online kunt u hem hier tekenen

ruilwinkelnijmegen

Wat is een Ruilwinkel

In de Ruilwinkel Nijmegen staat niet geld maar de mens centraal. Door zonder geld te werken maak je mensen gelijk aan elkaar. Doordat de leden niet van elkaar weten wat zij in de portemonnee hebben ontstaan er mooie gesprekken en openheid. In de Ruilwinkel Secondhand Nijmegen speelt geld geen rol: alles draait om punten, punten verdienen en punten uitgeven. U brengt goederen in en krijgt daar punten voor. Van die punten kunt u goederen in de Ruilwinkel aanschaffen. Iedereen kan gebruiken maken van de Ruilwinkel. U kunt zich alleen in de winkel aan de balie inschrijven als lid. Breng uw legitimatie mee.

Tijdelijk geen inname van:

Momenteel geen inname van de volgende spullen:

 • Kleding/schoenen
 • Laarzen
 • Servies
 • Theelichtjes
 

 • Vazen en bloempotten
 • Knuffeldieren/poppen
 • Klein speelgoed
 • Kleine lijstjes
 • CD’s
 • Boeken
 • Kralenkettingen

Cadeautje van de Ruilwinkel
Als u zich inschrijft als lid van de Ruilwinkel, krijgt u van ons een waardebon met 15 punten cadeau. Deze waardebon kunt u bij uw eerste inbreng van goederen verzilveren. Als u zich inschrijft en meteen goederen inlevert krijgt u deze 15 punten meteen en kunt u ze meteen gebruiken.

Hoe werkt het

Goederen
Alleen goederen die u bijvoorbeeld in twee big shoppers en op de fiets mee kan nemen, kunnen worden ingebracht bij de ruilwinkel. Wij hanteren een lijst met standaard punten die u voor uw goederen krijgt. Goederen minder dan 10 punten worden meteen eigendom van de Ruilwinkel. Sommige goederen en goederen boven de 10 punten worden op uw lidnummer gezet. Pas als uw goederen op lidnummer worden meegenomen door een ander lid van de Ruilwinkel, wordt de opbrengst bijgeschreven op uw puntenrekening. Voor sommige goederen wordt in overleg met de medewerkers bepaald hoeveel punten ze moeten opbrengen. Deze worden dan op lidnummer ingenomen. Neemt u goederen mee dan worden de punten afgeschreven van uw puntenrekening. Het is alleen mogelijk om goederen mee te nemen als op uw puntenrekening voldoende punten staan.

Diensten
U kunt iets goed of u vindt iets leuk om te doen, bijvoorbeeld een taart bakken, een tuin onderhouden, sleutelen aan computers, wasgoed strijken, kleding verstellen, schilderen, knutselen. Of u hebt een hekel aan bepaalde werkzaamheden zoals ramen wassen, tuinieren, enz, u bent ergens niet zo goed in of u vindt het leuker om een klus met meer personen aan te pakken. Al deze en nog veel meer diensten kunnen geruild worden, zodat ze punten opleveren of kosten. Bij de Ruilwinkel hangt een whiteboard waar u uw diensten kunt aanbieden of om diensten kan vragen.

Ruilwinkel Secondhand Nijmegen werkt samen met, en naar het idee van Ruilwinkel Goes

Ruilwinkel Nijmegen is een initiatief van de Facebook verkoop groep Secondhand Nijmegen